Wednesday, January 13, 2016

Putovanja: Graz - Schlossberg


Kao što sam obećala, danas dijelim još jedan detalj sa putovanja u Graz. A to je...Schloßberg (Dvorac na stijeni), brdo koje visinom od 475 m dominira starim gradom, a na čijem vrhu su ostaci srušenog dvorca s kojeg se pruža pogled na Graz.


Na brdo nas je odvezla uspinjača. Imali smo sreće, jer smo se tamo našli u subotu kad je karta za uspinjaču besplatna. Našli smo se u tako velikoj gužvi, ali kako uspinjača vozi svega dvije minute, a stane u nju oko 50 ljudi, nismo dugo čekali. Osim uspinjače možete koristiti lift ili stepenice. Lift ćete takođe morati platiti, a stepenice su besplatne. I ima ih puno, pa ako ste kratki sa vremenom, ne preporučujem :) Na samom vrhu možete nešto prigristi, popiti kuvano vino, fotografisati se i uživati u prirodi i pogledu na cijeli Graz. Na proljeće je posebno lijepo, jer se sve šareni od cvijeća i upravo je ta priroda mamac za brojne rekreativce. Tako sam bar čula...

Zaista sam uživala u ovom putovanju, iako će neki reći da je prenaporno putovati autobusom i na samo jedan dan. Istina je da je teško i kratko traje, ali doživljaj je neprocjenjiv.












Milijana

No comments:

Post a Comment